El batle creu que les Fires serveixen per mostrar “la millor cara” dels inquers al món

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, té molt clar que les Fires prèvies i el Dijous Bo són “l’aparador perfecte” de la ciutat. “Som molts els que, durant la resta de l’any, esperam amb il·lusió que arribin aquestes dates per poder mostrar al món el millor de nosaltres, la nostra millor cara, tant a nivell cultural, lúdic i festiu, com en productes de consum”, explica.

Aquest any, el programa confeccionat recull unes dues-centes activitats que, segons Moreno, “no seria possible dur a terme sense la gran col·laboració d’associacions, clubs i nombroses entitats privades que s’han bolcat en aquestes Fires”. “Un any més, he d’agrair la implicació de molta gent que participa i col·labora en aquesta particular temporada alta que vivim a Inca durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, amb la darrera fira de Nadal”, apunta.

Tal com assegura en la salutació que escriu en el programa d’actes, Virgilio Moreno aprofita per recordar que el seu objectiu i el de tot l’Ajuntament que presideix és “consolidar la ciutat com la capital de la Part Forana”.  “Per a això treballam dia a dia i especialment en aquestes dates amb especial il·lusió”, manifesta.

Les obres de remodelació de la plaça de Mallorca, que tendrà nous serveis i equipaments urbans, un ascensor per accedir a l’aparcament i que també servirà per a la nova pavimentació de diversos carrers adjacents, provocarà que aquest any les activitats que tradicionalment es duien a terme en aquest enclavament canviïn la seva ubicació. Aquest canvi pot provocar “noves expectatives”, en opinió del batle. “El que podria representar un problema pot convertir-se en una nova i agradable experiència”, comenta Moreno.

La programació festiva a Inca ha començat aquest cap de setmana amb activitats incloses en el denominat Mallorca Lindy Festival 2019, l’avantsala de les Fires i del Dijous Bo. “D’alguna manera, Sant Lluc obre el nostre programa”, recorda el batle d’Inca. Aquest mateix diumenge matí,  la plaça de la Llibertat acollirà una entranyable jornada de ball tradicional a càrrec de l’Escola de Ball del Centre Cultural de Sant Lluís (Menorca), Engrescats i Cofre Antic.

 

X