L’Ajuntament presenta unes fires renovades i amb més actes malgrat la reducció de la inversió en un 50 %

Inca celebrarà els propers tres caps de setmana les tradicionals fires que precedeixen al Dijous Bo. Ho farà, a més, amb unes fires renovades i orientades fonamentalment a promocionar el teixit del petit comerç. El batle, Rafel Torres, acompanyat pel regidor de Fires, José Pastor, i pel president de l’Associació de Comerciants, Pep Nicolau, han presentat el programa oficial.

Enguany com a principal novetat les fires passaran de celebrar-se un dia a allargar-se fins a tot un cap de setmana, per dinamitzar així socialment i comercialment la ciutat.

La primera de les fires, denominada Fira Tradicional, se centrarà en artesania, flors i plantes, i inclou la Fira de les Oportunitats, que comptarà amb una trentena de comerciants participants.

La segona se centrarà en el motor i els infants, i inclou la fira solidària, en la qual participen les entitats socials de la ciutat. Tancarà el cicle la Fira d’Època que es manté i incorpora un caire verd amb la Fira Mediambiental.

Una altra de les novetats que incorporen és la nova gestió que es durà a terme i que ha permès reduir el pressupost un 50 %, que ha passat de 50.000 a 25.000 euros, malgrat que hi haurà més activitats que mai. De fet, només en activitats al carrer relacionades amb els mercats de cada fira se celebraran quasi 200 actuacions o iniciatives.

Amb aquesta gestió s’ha cedit l’explotació de 400 metres lineals de mercat a una empresa privada que, per la seva part, aportarà a canvi la dinamització de carrer i despeses com ara la seguretat.

Si entram en el programa concret, destaca el canvi de forma i ubicació de la tradicional passarel·la de la moda, que es farà amb major senzillesa a Santa Maria la Major.

També destaquen les exhibicions de motor i la inauguració del nou circuit de trial i motocròs vora el polígon en el marc de la segona fira.

El primer acte oficial tendrà lloc demà amb la inauguració de la Fira de les Oportunitats a la plaça de Mallorca, on es podran trobar els millors productes als preus més competitius.

X