L’Ajuntament d’Inca presenta les obres guardonades amb els Premis Literaris Pare Colom

El Casal de Cultura d’Inca ha estat l’escenari escollit, enguany, per presentar les obres guardonades en la divuitena edició dels Premis Literaris Pare Colom. “Ara més que mai, és el moment de demostrar-li a la cultura que sempre estarem al seu costat. Per això, la nostra voluntat és seguir impulsant aquests guardons literaris, fruit dels quals sorgeixen cada any obres de gran qualitat”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber.

Així doncs, s’ha presentat el llibre titulat “Els dimonis del Rosari” de Xavier Vidal, que va rebre el premi en la modalitat de narrativa; l’obra “Primavera de bèsties” de Miquel Mas Fios, premiat en l’apartat de teatre; i el poemari “Tot és altre”, de Montserrat Rodés, premi Pare Colom de Poesia 2020.

Any rere any, l’Ajuntament d’Inca compta amb la col·laboració de l’editorial Lleonard Muntaner, la qual edita les obres guanyadores d’aquest certamen literari. Els llibres estan a disposició de tots els interessats a l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Inca i s’han de reservar a través de correu electrònic cultura@incaciutat.com. A més a més, estaran permanentment disponibles al fons de la biblioteca i s’enviarà una dotació de còpies de les tres obres a tota la xarxa de biblioteques del Consell de Mallorca. De forma paral·lela, els llibres també es difondran arreu de tots els territoris de parla catalana.

Els Premis Literaris Pare Colom, promoguts per l’Ajuntament d’Inca, varen néixer l’any 2003 amb la finalitat de promoure la cultura i donar un impuls a la literatura catalana. De fet, varen començar primer com a premis de narrativa, després en 2009 es va integrar la modalitat de poesia i, finalment, en 2013 la de teatre. En aquest sentit, destacar que enguany es va batre el rècord de participants, amb un total de 248 obres presentades.

X