L’Ajuntament d’Inca presenta la imatge del Dijous Bo, que combina senzillesa, tradició, treball i disseny

Un fotomuntatge d’una sabata creat per l’enginyer informàtic Tolo Mir serà la imatge del Dijous Bo 2012. El cartell ha estat presentat aquest migdia a l’Ajuntament d’Inca per l’alcalde Rafel Torres, al costat del vídeo promocional de la festa mallorquina per excel·lència, que està protagonitzat pel polifacètic i conegut periodista Joan Monse. El batle d’Inca, Rafel Torres, va estar acompanyat per Mir i Monse, en un acte que també va comptar amb la presència del regidor de Fires i Dijous Bo, José Pastor.

El cartell es tracta d’una imatge molt original que combina senzillesa, tradició, treball i disseny, tots els elements que uneixen l’esperit del Dijous Bo. El seu creador, Tolo Mir, ha utilitzat fins a cinc sabates de diferents èpoques i estil per aconseguir un prototip amb gràcia i “amb una mica de màgia”, segons el seu propi autor.

Mir va donar les gràcies a l’Ajuntament d’Inca i va explicar que “m’he basat en el lema de la convocatòria -Tradició i present de l’Inca industrial i sabatera- per realitzar aquesta obra”. Aquest enginyer mallorquí va confessar que “no esperava guanyar” i va afegir que es dedica al disseny en les seves “estones lliures”. Un cartell en honor a la important indústria del calçat que representa Inca.

El consistori també va presentar el vídeo promoció del Dijous Bo, protagonitzat pel polifacètic periodista Joan Monse, que també serà el pregoner del Dijous Bo. El vídeo és atrevit i innovador, i convida a tot Mallorca a participar en el Dijous Bo i al poble d’Inca a penjar les banderoles impreses per a l’esdeveniment. Monse, molt lligat al poble d’Inca, va avançar part del contingut del seu prometedor pregó: “És un orgull que et proposin ser el protagonista del pregó i n’estic encantat. Sé que el capellà de l’església està preocupat perquè creu que faré un espectacle i un xou televisiu, doncs que es preocupi perquè serà un pregó atípic, no serà un pregó convencional”, va explicar Monse.

Finalment, cal destacar la campanya que l’Ajuntament d’Inca durà a terme juntament amb la marca Coca-Cola, que distribuirà milers de banderoles representatives del Dijous Bo amb la imatge d’aquesta festa. L’Ajuntament ha imprès 500 banderoles d’1 metre d’ample per 50 centímetres d’alt per repartir entre els locals municipals i els comerços d’Inca, mentre que les 3.000 restants seran distribuïdes per l’esmentada marca de forma gratuïta en comprar un dels seus productes.

Escolta Tolo Mir, autor del cartell del Dijous Bo

Escolta Joan Monse, protagonista del vídeo promocional del Dijous Bo i pregoner

Escolta José Pastor, concejal de Fires i Dijous Bo de l’Ajuntament d’Inca

 

 

X