La sostenibilitat com a aposta de futur

Fa vuit anys que Jaume Rivera, responsable de la Fira de la Sostenibilitat, va proposar a l’Ajuntament crear un espai on conscienciar la gent de com és d’important reutilitzar i reciclar els productes. Aquest any, amb la seva nova ubicació a la plaça de la Llibertat, i inclosa a la Fira de la Terra, Rivera espera poder fer arribar a més persones el missatge de sostenibilitat.

En els 30 expositors que estan instal·lats a la plaça durant el dissabte i el diumenge s’ofereixen productes ecològics molt diversos. «És una Fira una mica diferent a totes les altres. Tota l’artesania que venem prové de materials reciclats com palets o papers de periòdics», explica Rivera.

L’objectiu de la Fira és aconseguir conscienciar la màxima població possible sobre la importància d’adquirir uns hàbits de vida sostenibles. «Nosaltres hem d’explicar-ho tot. La gent se sorprèn quan veu un preu superior del que troba en altres llocs, i els hem d’explicar a què es deu», assegura l’impulsor d’aquest espai.

Respecte al preu, Rivera té clar que, si bé el cost inicial és més elevat, amb el temps els productes sostenibles són més econòmics. «Nosaltres, per exemple, venem un desodorant que costa 10 euros. Pot semblar molt car, però com que és una pedra natural et pot durar entre 3 o 4 anys. Al final és més barat», detalla.

En aquest racó sostenible, els visitants podran, durant el cap de setmana, conèixer millor el funcionament de les energies renovables, aprendre a crear el seu propi hort urbà, i trobaran tot tipus d’artesania feta amb productes reciclats. A més, demà es realitzarà un taller de pintura de pedres per als més petits de la casa.

X