José Ignacio Ordieres: «Els empresaris hauríem de col·laborar més amb el Dijous Bo»

José Ignacio Ordieres és el propietari de la sidreria El Asturiano, situada a Inca, que en el dia de la 3ª Fira ha fet una fabada per ni més ni manco que 600 persones. Ordieres, nascut a Villaviciosa (“on Carlos V va trepitjar per primera vegada Espanya”, ens explica), a Astúries, porta molts anys a Inca: “Després de caminar per tot el món, vaig acabar aquí, i intento portar una mica de la meva cultura asturiana. Porto la fabada, el compango, la sidra, els formatges, el xoriço, i tot com ho feia la padrina”. No s’hi va quedar per casualitat: “Astúries i Mallorca són dos paisatges diferents; però Inca té molt encant; si no, no m’hi hauria quedat”.

Pel que fa a les Fires, ens comenta que “han anat molt bé, tot i que el millor seria que els comerciants col·laboressin per fer poble, i que la gent no se’n vagi d’Inca, que té coses molt bones. Cal invertir una mica de la cultura del poble”. Per donar exemple, Ordieres ha emprat 45 quilos de fabas, 18 de xoriço, 10 de botifarres i 6 de cansalada, i ha fet 600 racions de fabada. “També vam portar 50 caixes de sidra”. Un tros d’Astúries en el cor de Mallorca.

X