Joan Reinoso: “Ara valor molt més els petits detalls”

Quan tenia 20 anys, un llamp el va travessar mentre pescava a la badia de Pollença. Els metges van considerar que la seva recuperació –si es produïa– no seria total. El seu cos havia quedat molt danyat, moltíssim. Però no coneixien Joan Reinoso Figuerola (Inca, 1991). Ara, han passat cinc anys, i l’esportista del Raiguer, després de superar un dur procés musculoesquelètic i mental, està en plena forma, ha tornat. Inca ho va celebrar amb un homenatge en el Museu del Calçat i de la Pell.

-Emocionat?

-Sí, molt. El reconeixement i l’afecte que m’ha mostrat la gent d’Inca ha estat extraordinari. Tot molt bonic. No m’esperava que vengués tanta gent. És un veritable privilegi sentir-me tan volgut al meu poble.

-Què ha canviat –si és que alguna cosa va canviar– del Joan Reinoso d’abans de l’accident al de després?

-Han canviat moltes coses. Quan em va passar el que em va passar, estava proper a complir 21 anys i era, com es diu vulgarment, un niñato. Estava en el començament de la vida. Llavors no apreciava, com  faig ara, les petites coses, els detalls. Per posar un exemple: un fet tan senzill com beure un got d’aigua ara em provoca un plaer especial. Abans, només bevia per pura set. L’accident va canviar la meva visió de la vida al cent per cent.

-Què destacaria del seu procés de recuperació?

-Sens dubte, la gran tasca dels metges i fisioterapeutes que han estat i estan amb mi. Vaig tenir l’enorme sort de trobar un equip de professionals fenomenal. No tenc paraules. Sense ells, no ho hauria aconseguit. Personalment, i pel que a mi em concerneix, crec que haver estat tan caparrut m’ha ajudat a aconseguir la recuperació. Ha estat molt dur, però som aquí.

-Què diria a les persones que sofreixen una malaltia?

-Que mai no tirin la tovallola. Mai; que sempre intentin fer passos cap endavant, enfrontant-se al problema, sigui el que sigui. Internament, quan aconsegueixes alguna petita victòria en la lluita contra la malaltia, t’enforteixes. Jo sé bé el que m’ha costat ser ara aquí. L’orientació de bons metges i l’esforç són la base de l’èxit.

 

 

 

 

X