Inca surt al carrer massivament a la primera jornada de Fires

La Primera Fira d’Inca, la Fira de la Terra, va iniciar-se aquest dissabte amb un gran èxit de participació en totes les activitats realitzades. Avui, diumenge al matí, l’esdeveniment continua. La Fira ofereix una àmplia varietat d’actes. El seu objectiu principal és la participació ciutadana i la creació d’un ambient inclusiu que promogui la igualtat de totes les persones, independentment de la seva edat, interessos o procedència.

La jornada del dissabte es va inaugurar a les 12:00 h a la plaça d’Espanya, amb la participació dels “Insectes gegants”, una atracció innovadora que va recórrer els carrers d’Inca. L’assistència va ser massiva i l’espectacle va ser impressionant. Unes hores més tard, a la tarda, els “Insectes” van tornar als carrers d’Inca.

Potser el més destacat de la jornada que ens espera aquest diumenge serà la Trobada Cossos d’Emergència Memorial Juan Cifuentes, un esdeveniment que es durà a terme avui en el qual es ret homenatge als serveis d’emergència i s’hi destacarà la seva tasca. Aquest acte inclourà demostracions i simulacres organitzats pels cossos d’emergència de les Illes Balears.

La Fira de la Ciència continuarà oberta aquest diumenge, i representa una oportunitat única per explorar el món de la ciència i la investigació. Amb la participació d’institucions i organitzacions acadèmiques, els assistents podran submergir-se en activitats educatives i aprendre sobre les últimes novetats científiques. En el seu primer dia, va atreure especialment els joves, que van tenir l’oportunitat de prendre part en experiments i demostracions en viu. Avui diumenge, a la plaça del Mercat, la Fira de la Ciència continuarà oberta sota l’organització de la UIB.

La Fira del Reciclatge se centra en la consciència ambiental i ofereix informació sobre el reciclatge i les activitats sostenibles. Aquí, els visitants poden aprendre més sobre la importància del reciclatge i com poden contribuir a la preservació del medi ambient.

Les Jornades Clau Natural tendran la seva continuïtat avui, i van proporcionar dissabte un espai per promoure un estil de vida sa i sostenible. Al Claustre de Sant Domingo, es van dur a terme diferents demostracions de tècniques de relaxació, en les quals els visitants van poder participar. A més, es van instal·lar parades de venda i informatives, i a l’entrada hi havia un estand de menjar.

La música va tenir un paper destacat a la Fira de la Terra. Durant l’esdeveniment, es van dur a terme nombroses actuacions artístiques locals i de diferents nacionalitats. El dissabte, l’actuació de l’Escola de Música del Conservatori Municipal Antoni Torrandell a la plaça d’Espanya va ser especialment destacada, però, també, la plaça de la Llibertat amb el Musical Els tres desitjos i la plaça de l’Espanya, amb Cofre Antic i Sarau Alcudienc.

La Fira ofereix una àmplia gamma d’entreteniment i diversió per a tota la família, des de tallers infantils fins a jocs gegants, passant per un mercat de plantes i flors. D’altra banda, el recinte firal, amb atraccions per als més joves, estarà obert durant tot el cap de setmana, incloent divendres, dissabte, diumenge i festius, fins a la conclusió de les Fires, i està situat davant del Cafè Esment.

La Fira de la Terra és una celebració de la diversitat, la sostenibilitat i les tradicions d’Inca. Durant aquestes setmanes, tant els habitants locals com els visitants tenen l’oportunitat de gaudir d’activitats, entreteniment i educació, promovent la participació de tothom en un ambient festiu i enriquidor. Aquesta fira reflecteix el compromís d’Inca amb la inclusió i la promoció d’un estil de vida sostenible.

X