Inca presenta els actes de la setmana gran del Dijous Bo

Can Monroig, un dels refugis d’art i cultura més emblemàtics de la nostra ciutat, ha estat l’escenari per a la presentació de la setmana gran del Dijous Bo. El batle d’Inca Virgilio Moreno i el regidor delegat de Dijous Bo Antoni Peña, acompanyats per altres membres del consistori i diversos representants d’associacions i entitats locals, han donat a conèixer la programació. “El Dijous Bo ens dóna l’oportunitat de mostrar-nos als milers de visitants que passen pel nostre municipi”, ha destacat el batle Virgilio Moreno.

La setmana gran del Dijous Bo comença el divendres anterior amb el pregó que dóna el sus a les festes. Enguany, la persona escollida és Paula Domenech, presidenta de Quely. Després, durant el cap de setmana previ al Dijous Bo se celebra la festivitat de Santa Maria la Major, que és la copatrona d’Inca. Aquests dies es duen a terme els tradicionals foguerons de la revetlla, una fireta artesanal i esdeveniments ja consolidats com el correfoc Inc’Fern o el Vermut Fest. D’altra banda, la cerimònia d’entrega del Premi Dijous Bo es realitza dimarts 12 de novembre al Casal de Cultura.

El mercat pagès serà un any més el gran protagonista del Dimecres i Dijous Bo amb centenars de paradetes i quilòmetres d’exposició, i estarà obert ja des de dimecres a les 11.00 hores. A més, hi haurà exposició ramadera, mostra marinera, exposició de vehicles, camions, maquinària pesada i maquinària agrícola, i moltes activitats més.

Així doncs, divendres 9 de novembre comença la setmana gran d’Inca amb moltes activitats perquè petits i grans puguin gaudir plegats. Per primera vegada, enguany el divendres és festiu a Inca, per aquest motiu s’allarguen les activitats durant el Dijous Bo, pel qual passen més de 150.000 persones.

X