Inca presenta els actes de la setmana gran del Dijous Bo

El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca ha estat l’escenari per a la presentació de la programació de la setmana gran del Dijous Bo. El batle d’Inca Virgilio Moreno i el regidor de Dijous Bo Antoni Peña, acompanyats per altres membres del consistori i representants d’associacions i entitats locals, han donat a conèixer avui el programa amb tots els actes que es duran a terme a la capital del Raiguer amb motiu de la gran fira de Mallorca.

«El 17 de novembre, obrirem de nou les portes del nostre municipi de pinte en ample i mostrarem als milers de persones que ens visiten tot allò que conforma i potencia el nostre característic orgull inquer. Artesania, gastronomia, comerç, indústria, pagesia… Tradicions i costums que es combinen amb noves i modernes experiències, i representen l’essència de la nostra ciutat i ens converteixen per un dia en la capital de les Illes Balears», assenyala el batle Moreno.

Per la seva part, el regidor Peña destaca que «ben segur la bona acollida i l’elevada participació que hem tengut durant aquest cap de setmana de fires, serà un bon preludi per aquest Dijous Bo, que esperam sigui un èxit i que tothom surti a carrer i gaudeixi de tots els actes que hem preparat amb molta estima i dedicació».

En aquest sentit, Moreno ha fet una crida a tots els inquers i inqueres per animar-los a participar i a convidar amics i familiars a venir a Inca i participar de la fira de les fires. «El Dijous Bo és més que un dia, és un sentiment que ens omple de satisfacció i ens fa treure pit. El Dijous Bo el conformen cada una de les persones que participau dels actes que avui hem presentat i contribuïu a fer poble, juntament amb totes aquelles que l’organitzen i el fan possible», recorda el batle d’Inca.

Així doncs, la setmana gran del Dijous Bo comença el divendres anterior amb el pregó que dona el sus a les festes, a càrrec de Joana Maria Coll. Després, durant el cap de setmana previ al Dijous Bo se celebra la festivitat de Santa Maria la Major, que és la copatrona d’Inca. Aquests dies se celebren els tradicionals foguerons de la revetlla i esdeveniments ja consolidats com el correfoc Inc’Fern, el Vermut Fest o el Ral·li Dijous Bo. D’altra banda, la cerimònia d’entrega del Premi Dijous Bo es realitza dimarts 15 de novembre al Teatre Principal d’Inca.

El mercat pagès serà un any més el gran protagonista del Dimecres i Dijous Bo, amb centenars de paradetes i quilòmetres d’exposició, el qual estarà obert ja des de dimecres a les 10.00 hores. A més, hi haurà exposició ramadera, mostra marinera, exposició de vehicles, camions, maquinària pesada i maquinària agrícola, Exposició Filatèlica, Certamen d’Arts de Plàstiques i moltes activitats més.

El programa complet del Dijous Bo 2022 es pot consultar aquí: https://incaciutat.com/dijous-bo-2022.

Finalment cal destacar que la presentació del Dijous Bo s’ha celebrat al Museu del Calçat i la Indústria d’Inca per posar en valor les tradicions de la capital del Raiguer, d’acord amb la imatge que promociona la gran fira de Mallorca, que inclou el dibuix d’un capell, una sabata, una ensaïmada i una tomàtiga, traçats en una sola línia sobre una tipografia geomètrica amb les lletres del Dijous Bo. A més a més, el museu inquer ha rebut enguany el Premi Museu Europeu de l’Any, en la categoria de Participació i Compromís amb la Comunitat.

X