Inca presenta el cartell del Dijous Bo 2022

El Dijous Bo 2022 ja té imatge. Javier Pajares Sánchez, madrileny resident a Marratxí i llicenciat en Belles Arts, ha estat el guanyador del concurs que convoca cada any l’Ajuntament d’Inca amb l’objectiu d’elegir la imatge promocional de la gran fira de Mallorca. El batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Dijous Bo Antoni Peña i el regidor de Comunicació Miguel Ángel Cortés, juntament amb el premiat, han presentat avui el cartell.

«Després de dos anys en què el Dijous Bo no s’ha pogut celebrar amb completa normalitat a causa de la pandèmia, avui presentam aquest cartell amb més il·lusió i ganes que mai. La proposta guanyadora representa a la perfecció les tradicions inqueres, amb la sabata com a màxim element representatiu de la nostra ciutat», declara el batle Moreno.

Així doncs, el cartell promocional del Dijous Bo 2022 inclou el dibuix d’un capell, una sabata, una ensaïmada i una tomàtiga, traçats en una sola línia sobre una tipografia geomètrica amb les lletres del Dijous Bo. D’aquesta manera, l’artista vol destacar la tradició per sobre de la modernitat.

«Per a aquest disseny m’he basat en la importància de detenir-se i valorar les nostres tradicions, i més en els temps que corren, en què, a causa del ritme frenètic de cada dia, no dedicam temps a conèixer el llegat de la zona a on vivim. Els elements representats donen també pistes sobre el caràcter d’aquest gran mercat i els productes típics de la zona», explica el guanyador del concurs.

Javier Pajares Sánchez és un enamorat de l’illa i de les seves tradicions, i no deixa escapar l’oportunitat d’optar a posar imatge a qualsevol d’aquestes festes de Mallorca. De fet, enguany ha creat també la imatge de la Fira del Fang i de les festes de Sant Marçal,  a més de la del Dijous Bo.

Respecte a la seva trajectòria, ha treballat com a dissenyador gràfic tant en petits estudis com en grans empreses com Indra o Ávoris Travel, però el seu esperit creatiu sempre l’impulsa a buscar nous reptes, ja sigui tant presentant-se a concursos de disseny com realitzant il·lustracions per a samarretes de temàtica pop culture, on sota el seu pseudònim Jayhai ha aconseguit una certa notorietat.

X