Inca prepara les seves festes patronals

L’Ajuntament ha adaptat el programa i ha reduït les activitats, d’acord amb les mesures vigents.
Els actes començaran dia 22 i s’allargaran fins dia 31 de juliol.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Inca ha decidit adaptar les seves festes patronals i reduir els actes que tradicionalment es duen a terme, d’acord amb la situació actual de la COVID-19 i les mesures de seguretat vigents. «Des de l’Ajuntament d’Inca, enguany hem tornat a fer un important esforç per reorganitzar la programació de festes i hem plantejat amb molta cura i responsabilitat tots els actes per tal que tothom pugui participar d’ells amb les màximes garanties», assenyala el regidor de Festes Antoni Peña.

En aquest sentit, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «seguim lluitant contra la COVID-19 i encara es mantenen actives importants restriccions que ens impedeixen celebrar les festes patronals així com ens hauria agradat. Per aquest motiu, hem optat per impulsar un programa d’activitats reduït i, alhora, contribuir a mantenir viu així l’esperit d’aquesta celebració tan tradicional».

D’aquesta manera, com a novetat enguany la gran majoria d’activitats que conformen el programa de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén es duran a terme a recintes municipals oberts, com el Poliesportiu Mateu Cañellas o el Quarter General Luque, amb la finalitat de poder controlar els aforaments i evitar aglomeracions. «Hem intentat incloure tot un seguit d’activitats atractives per a petits i grans que es duran a terme principalment a espais molt grans i a l’aire lliure. Poder gaudir d’uns dies de festa amb la màxima seguretat és per a nosaltres la prioritat», explica Peña.

Així doncs, els actes començaran el pròxim 21 de juliol amb la XXVII Milla Ciutat d’Inca. Després, dia 22 de juliol, es durà a terme la tradicional pujada de bandera amb repicada de campanes a la plaça de Santa Maria la Major i la festa de Santa Magdalena, entre altres actes.

Un any més, la música tendrà un gran protagonisme i es duran a terme concerts de gran format. Entre altres, el programa inclou actuacions de Júlia Colom, Reïna, La Guardia, Miss Cafeïna, Tomeu Penya i tributs a Mecano i Manolo Garcia. D’altra banda, també hi haurà activitats infantils, competicions esportives, teatre, ball en línia, balls regionals, cinema, monòlegs i molt més.

En aquest sentit, recordar que totes les activitats es desenvoluparan complint totes les mesures i recomanacions vigents en matèria de seguretat i higiene. Per aquest motiu, serà necessari reservar prèviament entrada per la majoria d’actes i el públic haurà d’estar assegut i respectant la distància de seguretat.

El programa complet de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén 2021 es pot consultar aquí.

X