Inca es crema!

Nit de foc, de dimonis, de foguerons, de pirotècnia, de so de tambors pròxims, d’olor de torrada, de personatges sinistres sortits de l’infern només per unes hores… Així viu Inca el trànsit del dissabte 9 al diumenge 10 de novembre. Amb festa, amb tradició, amb alegria i amb els carrers plens d’adults i menors.

Quan queia l’horabaixa, la plaça d’Espanya ha estat testimoni de l’INC’FERNET 2019, aquest petit infern ideat perquè els més petits -sense acostar-s’hi gaire i sempre de la mà o en braços dels seus pares o tutors- poguessin gaudir dels malabars i de la batucada a càrrec de les Fieres d’Inca.

Ja fosc, molt prop de les 21.00 hores, la plaça de Santa Maria la Major s’ha il·luminat amb el fogueró oficial encès pel batle, Virgilio Moreno, i s’ha omplert de curiosos, àvids per veure dansar els Dimonis d’Inca, acompanyats pels xeremiers.

Posteriorment, tota Inca ha cremat amb els foguerons situats a diferents punts de la ciutat. A la plaça del Bestiar hi ha hagut ball popular amenitzat per l’agrupació Revetlers des Puig d’Inca.

El súmmum ha arribat quan la comitiva de dimonis, bèsties de foc i batucades, que ha sortit des de la plaça de la Quartera, ha arribat a la plaça d’Espanya. Ha estat l’INC FERN 2019. Un grandiós espectacle pirotècnic i el frenètic dansar dels monstres  ha omplert de contingut una nit terrible.

Les llums de la matinada varen sorprendre a molts en plena festa… Amb la sortida del sol, les criatures diabòliques van ser engolides per les profunditats i va començar el nou dia…

X