Inca es converteix al mes de juny en capital de la música clàssica

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui una nova edició del cicle de música clàssica INCLÀSSIC, que es desenvoluparà durant el mes de juny al Claustre de Sant Domingo de la capital del Raiguer. L’acte de presentació ha estat presidit pel batle d’Inca Virgilio Moreno i la regidora de Cultura Alice Weber.

«Un any més, tornam a apostar per propostes d’alta qualitat que incorporen també una àmplia oferta de músics locals. D’aquesta manera, mantenim el nostre compromís educatiu i cultural  d’impulsar joves artistes illencs, i ajudar a la seva promoció i difusió», assenyala Weber.

Així doncs, INCLÀSSIC 2023 començarà dia 9 de juny amb el concert “Un Rèquiem més íntim”, a càrrec de l’Orquestra Lauseta, dirigida per Xisco Amengual, i l’Escolania Blauets de Lluc, de qui és director Ricard Terrades. Després, dia 16, el Claustre de Sant Domingo acollirà l’actuació «Ballades d’ocells. Balades de Chopin i ocells de Messiaen a l’aire lliure», de Tomeu Moll-Mas (piano). El festival continua el 17 de juny amb el concert «El motet romàntic: Reissiger, Rheinberger, Bruckner, Mendelssohn», d’Studium, cor de cambra, amb la direcció de Carles Ponseti, i d’Art Vocal Ensemble, amb Llorenç Gelabert de director.

Seguidament, per al 23 de juny està programat el «Concert Simfònic Coral», a càrrec de l’Orfeó Balear i l’Orquestra Camerata Balear, amb José Miguel Asensi i Ana Rodrigo de solistes, i Daniel Mulet de director.

D’altra banda, un any més, INCLÀSSIC acollirà la semifinal del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de solistes del programa cultural Art Jove 23, que organitza l’Institut Balear de la Joventut i la Conselleria d’Afers Socials i Esports. El concurs se celebrarà els dies 24 i 25 de juny a les 19.30 hores.

Ja per acabar, el 30 de juny s’interpretarà «A l’ombra de la guerra» de Boulanger, Renié i Shostakovich, amb Marc Alomar al violoncel i Neus Estarellas al piano.

INCLÀSSIC és un cicle de concerts que any rere any s’ha consolidat, que va néixer amb la finalitat de facilitar la difusió musical de diferents èpoques i autors mitjançant la música de cambra i la música coral, i apropar les noves formacions i estils a la ciutadania. Igualment, es pretén dinamitzar el teixit social, cultural  i econòmic de la ciutat d’Inca amb la música com a element cohesionador de públic, de patrimoni i d’història.

X