Inaugurada la piscina coberta “Catalina Corró”

Aquest dimecres, 16 d’octubre,  s’ha fet la presentació de la piscina coberta, batejada amb el nom de la nedadora inquera Catalina Corró Lorente. En el Ple celebrat el ja llunyà dia 28 de febrer d’enguany, l’Ajuntament d’Inca va aprovar batejar aquestes noves instal·lacions municipals amb el nom de l’esportista, que aquest horabaixa, acompanyada de la seva família i el batle, Virgilio Moreno, ha viscut, emocionada, la inauguració de la instal·lació que porta el seu nom.

Aquesta decisió sorgí com a reconeixement als mèrits esportius de la nedadora d’Inca, que ja va rebre el Premi Dijous Bo de l’Esport el 2010 a petició popular. La mallorquina és molt estimada a Inca ja que, a més dels seus èxits esportius, va superar amb èxit una malaltia en 2017 i va tornar a l’alta competició al màxim nivell.

Catalina Corró Lorente (14-04-1995) és  subcampiona d’Espanya en Piscina Curta en les modalitats de 200 m i 400 m estils,​ i campiona en  els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 en la modalitat de 400 metres estils. És integrant de l’equip nacional absolut.

Corró va estar becada durant diversos anys per la Federació Espanyola en el CAR de Sant Cugat, entrenant a les ordres de José Antonio del Castillo, i competint pel Club Natació Palma i pel Club Natació Bidasoa XXI, fins que en la temporada 2018/19 va decidir començar a entrenar i competir pel Club Natació Sabadell, a les ordres d’Álex López i entrenant en un grup d’elit amb nedadores com Marina García, Beatriz Gómez i Judit Ignacio.

“És un autèntic plaer poder dur a terme aquest acte que pretén reflectir l’orgull que tots els inquers i inqueres sentim per la trajectòria de Catalina Corrò. Es tracta d’un reconeixement que volem fer a conseqüència dels seus èxits, el seu esforç, el seu talent i compromís, i en definitiva dels valors lligats a l’esport que durant la seva carrera esportiva ens transmet.”, ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Una vegada finalitzat el seu discurs, el batle ha cedit la paraula a Catalina Corró. La nedadora inquera ha volgut agrair el permanent suport de l’Ajuntament i tots els inquers i inqueres. “Mai sabré posar en paraules tot el que heu fet per mi i l’orgull que sent de formar part d’aquesta família i d’aquesta ciutat. Us promet que aquests obstacles que ara m’he està posant la vida, serviran perquè quan torni a estar bé segueixi lluitant perquè encara estigueu més orgullosos d’haver pensat en mi per posar-li el nom a aquesta piscina”,  ha apuntat Catalina Corró.

L’esdeveniment ha comptat també amb la presència del director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons; el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra; el regidor d’esports, Sebastián Oriol; i altres membres del consistori. A més, un centenar de ciutadans i ciutadanes del municipi també s’han acostat a la piscina per acompanyar la nedadora inquera en aquest homenatge en un horabaixa carregat d’emotivitat.

X