Folklore, tradició i cultura a la I Trobada de Cases Regionals

Inca acollirà durant aquest cap de setmana una mostra de la gastronomia, l’artesania, la música i els balls de diverses regions d’Espanya. La Trobada de Cases Regionals té l’objectiu d’acostar als inquers i altres visitants les tradicions i cultures d’algunes de les comunitats autònomes del país.

El president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Balears, Pedro Martínez, ha explicat durant la roda de premsa que «amb aquesta mostra es vol oferir alguna cosa complementària a Mallorca, amb la gastronomia i folklore d’altres regions». En aquest sentit, ha afegit que «les cases regionals s’identifiquen amb la cultura mallorquina». Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha assegurat que «aquesta trobada era una demanda de fa anys i que enguany s’ha pogut concretar».

Durant el 22 i 23 d’octubre a la plaça de Mallorca s’instal·laran les carpes de la Casa de Cantàbria, la Casa Regional de Múrcia, el Centro Gallego, la Casa Regional de Castilla-La Mancha; la Casa Valenciana Falla El Toro, de Calvià; i l’associació Mucho Más d’Inca.

A més, al llarg de les dues jornades estan preparades nombroses actuacions i activitats que duran a terme aquests centres o cases regionals. Per al dissabte 22 d’octubre, a les 12 hores hi haurà una sessió d’havaneres a càrrec de Trenc d’Auba. A la tarda, a les 16.30 hores l’escola infantil de flamenc de la Casa de Andalucía a Balears realitzarà un ball i a les 17.30 podrem gaudir d’un quadre de jotes del Centre Aragonès. Per acabar el dia, a les 19.30 hores actuarà la Casa de Andalucía de Son Servera i a les 20.30 hores ho farà el Grup folklòric Virgen de la Fuensanta (Casa Regional de Múrcia a Mallorca).

El diumenge 23 també ve carregat d’activitats. A les 11 hores Giravolt ens delectarà amb una mostra de Ball de Bot; a les 11.45 hores serà el torn de l’Agrupación Extremeña “La Encina” de Cala Millor i a les 12.30 hores actuarà el Centro Gallego de Mallorca. Abans de l’hora de menjar, a les 13 hores, es durà a terme una presentació de vestits regionals i, finalment, a l’horabaixa podrem gaudir de l’Associació Mucho Más (Andalusos a Inca).

A l’acte de presentació de la Trobada de Cases Regionals també han assistit el president de l’Associació de Comerciants d’Inca, Pep Nicolau; la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater; i el director general de Coordinació del Govern, Josep Claverol.

X