“Fins ara era molt difícil practicar motociclisme a Mallorca”

El passat diumenge 28 d’octubre, coincidint amb la Fira del Motor d’Inca, el Club 100Emocions, juntament amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Inca, inauguraren la nova àrea de motor off-road “TERRITORI 100Emocions”.
100Emocions i l’Ajuntament d’Inca han fet realitat una demanda històrica dels motociclistes de Mallorca: poder disposar d’unes completes i modernes instal·lacions a on poder practicar les diverses modalitats d’aquest apassionant esport a la capital del Raiguer, en ple cor de Mallorca. Aquest nou espai per l’esport balear té com a finalitat principal el foment i la promoció del motociclisme entre els més joves, mitjançant les escoles de motocròs i trial infantil. Hi ha àrees exclusives per als més petits, que d’aquesta manera tindran la possibilitat d’adaptar el seu nivell de pilotatge a les diferents zones, a mesura que vagin millorant el seu nivell. Parlem amb en Toni Gelabert, de 100Emocions, per tal que ens expliqui el projecte i les seves sensacions.

¿Com va néixer la iniciativa Territori100Emocions?
Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Inca i de 100Emocions. L’Ajuntament ens cedeix uns terrenys i nosaltres posem la gestió i la inversió.

¿Fa molt de temps que es demana una instal·lació d’aquestes característiques?
A les Illes tenim greus problemes per a gaudir de l’esport del motociclisme, tot i que disposem de multitud de campions (Jorge Lorenzo, David Salom, Luis Salom, Pedro Valcaneras, José del Barrio, etc.). Així que unes instal·lacions que tenguin àrees de motocròs, trial i enduro és una cosa importantíssima per a millorar el nivell dels pilots i per a fomentar el planter, ja que fins ara han disposat de molts pocs espais per a entrenar i gaudir de la seva passió.

¿Quines són les característiques del circuit i les instal·lacions?
El circuit de motocròs té una distància de més de 1000 metres, amb un traçat nou i espectacular. La zona de trial s’ha adaptat fent servir el material de les dues edicions del Campionat del Món de Trial Indoor, que celebraren de la mà de 100Emocions els anys 2010 i 2012.
La zona d’enduro, amb una distància d’1 quilòmetre aproximat, té zones revirades, i quatre zones extremes per a depurar la tècnica dels petits i dels no tan petits. A més, disposem d’una rampa de freestyle per a exhibicions i cursets, de la mà dels millors pilots a nivell mundial. Fa ja vuit anys que organitzem exhibicions de freestyle a Mallorca amb els millors pilots del planeta).
També disposem d’una terrassa i un bar, des de on es pot veure tot el circuit; també un sistema de reg i maquinària per a deixar-ho tot a punt cada setmana. Finalment tenim una zona de neteja i un depòsit d’agua de fins a 15.000 litres.

¿Què ha de fer qui vulgui rodar al circuit?
Per a rodar al circuit s’ha de tenir qualsevol tipus de cobertura d’assegurança, que es pot obtenir mitjançant la Federació, o bé una assegurança que nosaltres oferim per a gent que no està pensant a competir, sinó només a passar un bon dia d’entreteniment. La gent pot demanar informació per correu electrònic (info@100emocions.com).

¿Quines expectatives teniu, quants usuaris penseu que podeu tenir?
Les expectatives van pujant cada dia, amb la multitud de pilots que ja han passat per aquí. Nosaltres calculem que ja han vingut un centenar de moters de l’illa o més; fins i tot hem començat a oferir un abonament anual per tal que als més habituals els surti més rendible.

X