Fideus de roter a benefici de Mallorca Sense Fam

Aquest diumenge, 22 d’octubre, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i la Comandància General de les Balears organitzen la II Gastrojornada Solidària, Cuines de Campanya, a la plaça d’Orient d’Inca. L’esdeveniment forma part del programa de la Fira de la Terra, la primera de les tres Fires prèvies al Dijous Bo de la capital del Raiguer. La recaptació íntegra anirà a parar a Mallorca Sense Fam. Els preus seran ‘populars’. L’esdeveniment consistirà en la degustació del plat de gastronomia mallorquina fideus de roter, que elaboraran els professors i alumnes de l’Escola d’Hoteleria. A partir de les 11 del matí es començaran a vendre tiquets.

Preus populars

La trobada, que uneix gastronomia i solidaritat, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Inca, Makro, Quely i Lions Club de Palma. Mallorca Sense Fam, que rebrà els doblers que es recaptin a les vendes, adquirirà aliments per repartir entre les persones més desafavorides de l’illa. Els preus seran econòmics: plat de fideus: 3 euros; beguda: 1 euro. Des de les 13.00 fins a les 15.00 hores (o fins a fi d’existències) es podran degustar els plats elaborats gràcies a la desinteressada col·laboració d’expertes persones voluntàries. Mitjançant un comunicat, Mallorca Sense Fam vol agrair “l’ajuda i la col·laboració de totes les institucions, entitats, empreses i persones que faran possible la celebració d’aquesta acció solidària”.

Mallorca Sense Fam 

Mallorca Sense Fam neix com a associació sense ànim de lucre l’estiu de 2009, com a resposta a la pobresa, i amb l’objectiu i la voluntat de sensibilitzar la societat mallorquina davant aquest greu problema. Fou declarada d’Utilitat Pública pel Govern de les Illes Balears l’any 2012 i pel Ministeri de l’Interior, l’11 de juliol de 2013.
Cada setmana, Mallorca Sense Fam lliura una mitjana de més de 4.800 quilos d’aliments no peribles amb una varietat equilibrada: fruita i verdures fresques, pa, carns, patates, etc., i atén més de 900 famílies, unes 4.000 persones.

L’equip de cuiners i professionals que va acudir a la primera edició.
X