Olor de benzina i de goma cremada, salts espectaculars, viratges impossibles… tot això i més, a la Fira del Motor!

Ha resultat espectacular, i el nombrós públic que s’ha donat cita a Inca s’ho ha passat d’allò més bé. Aquest diumenge, 27 d’octubre, la capital del Raiguer ha albergat la tradicional Fira del Motor, un esdeveniment que s’ha convertit en habitual a les Fires prèvies al Dijous Bo. Un any més, la Fira del Motor ha estat una de les “estrelles”, en aquest cas, de la Fira de l’Oci i l’Esport, en la qual Inca ha viscut immersa aquest cap de setmana.

De bon matí, a l’avinguda de Jaume I -darrere del camp del Sallista- s’ha habilitat un circuit de MOTOCRÒS per a totes les categories i també hi ha hagut una exhibició de COTXES 4 x 4 EXTREM. Renou de motors i emocions fortes. Salts extraordinaris, olor de benzina i de roda cremada, i la perícia dels pilots entusiasmant els espectadors. Imatges superbes.

A més de les habituals exposicions de vehicles de tota mena i la venda de complements, la Fira del Motor ha inclòs, també aquest diumenge, a la Gran Via de Colom, la presentació de la XXI edició del Ral·li Dijous Bo que es disputarà entre el 8 i l’11 de novembre. L’alcalde, Virgilio Moreno, ha encapçalat la presentació.

Una de les activitats amb més “ganxo” ha estat, sens dubte, l’EXHIBICIÓ I CONCURS DE DRIFT, a càrrec d’Agroracing i la FAIB. El drifting o drift és un estil de conducció de vehicles que consisteix a derrapar de manera que el vehicle formi un angle amb la direcció de moviment. És un esport per a experts i genera gran diversió entre el nombrós públic que sol assistir a presenciar les evolucions dels pilots. La Ronda de Migjorn ha acollit aquest esdeveniment, un dels més esperats d’aquest diumenge.

També inclosa en la Fira del Motor, a l’avinguda General Luque -tram comprès entre els carrers de Jaume Amengual i Vicenç Ensenyat- s’ha duit a terme una cridanera EXHIBICIÓ DE MOTOCICLISME I ESCOLES, amb la participació de 100emocions i la Federació Balear de Motociclisme. També hi ha hagut trial indoor elit, l’escola off road FBM, l’escola Lorenzo Competición, l’escola de conducció Aip i una exposició de motos de competició.

En un altre indret -carrer de Jaume Armengol- s’ha fet realitat el Circuit Infantil Trike Park. Els tricicles de derrapatge o trikes són tricicles en els quals el pilot va recolzat i que s’utilitzen per practicar esport d’inèrcia. Aquestes màquines tenen en la seva part posterior dos pneumàtics dins d’un recobriment en PVC d’alta pressió i en el front té accessoris de bicicleta. Preciosa jornada en la qual la bona meteorologia ha acompanyat.

X