Èxit del Col·loqui “Esport, empresa i vida ciutat d’Inca”

El Museu del Calçat i de la Pell d’Inca ha estat escenari, aquest divendres, del I Col·loqui “Esport, empresa i vida ciutat d’Inca”. El CE Constància, Mallorca Sport Medicine i l’Ajuntament d’Inca han organitzat una interessant trobada, inclosa en el programa d’actes de la Fira de l’Oci, la segona de les fires que es desenvolupen abans del Dijous Bo.

Els esportistes Mavi Garcia, Tòfol Castanyer, Jofre Porta i Pedro Rafael Blanes (en representació de Paco Alcalde de l’empresa FIBWI) han interactuat amb un públic que s’ha mostrat del tot receptiu a l’hora de captar els missatges dels ponents. Després de les dissertacions dels protagonistes, que s’han complementat amb vídeos explicatius de les seves respectives experiències, s’ha organitzat una xerrada entre ells, i l’acte s’ha tancat amb preguntes plantejades per la gent del públic i una salutació del president del CE Constància.

L’atleta i ciclista mallorquina Mavi Garcia Canyelles (Palma, 2 de gener de 1984) va aconseguir l’any passat la medalla de bronze al Campionat del Món de Duatló, i enguany ha guanyat la de plata en el Mundial disputat a la població canadenca de Penticton. “Amb esforç es poden aconseguir moltes coses”, ha afirmat la illenca, que alterna el duatló amb el ciclisme i que els dos darrers anys ha competit defensant els colors del club Bizkaia-Durango.

Per la seva banda, el solleric Tòfol Castanyer ha assenyalat que “treballar en temes solidaris és el que m’omple més en la vida”. L’atleta mallorquí, que el mes passat va haver d’abandonar la Ultra Trail Mont Blanc per problemes de visió, va aconseguir, fa uns anys, una històrica segona posició a l’esmentada prova, la més mediàtica de les curses de muntanya.

En el seu torn, Jofre Porta donà tanta o més importància a la motivació que a la preparació física per aconseguir objectius. Porta és un professor nacional de Tennis de la RFET, director de l’Acadèmia Global Tennis Team i exentrenador de Carles Moyà, Rafel Nadal i Núria Llagostera. Amant de treballar amb tenistes joves, ha presentat nombrosos congressos i seminaris arreu del món.

L’empresari Pedro Rafael Blanes, de FIBWI, ha lloat la importància que té per a les empreses “jugar” en equip.

X