Emili Sánchez: «Volia transmetre un missatge d’esperança a la meva poesia»

Emili Sánchez es va convertir ahir en el guanyador de la setena edició de poesia dels Premis Literaris Pare Colom. Als seus 32 anys ja ha publicat 10 llibres, però explica que el guardó rebut per L’afrau del nigromant projectarà la seva carrera.

Sánchez va trobar la inspiració per escriure aquest llibre en una època de grans infortunis. «Després de la mort del meu pare, de perdre la meva parella i la casa on vivia vaig sentir un gran buit», detalla el poeta referint-se a l’obra. «Però, en aquest buit, emprenc un viatge per la foscor i al final del túnel trobo la llum. Aquest és el missatge que volia transmetre: l’esperança», afegeix Sánchez.

El poeta mallorquí se sent molt afortunat d’haver guanyat aquest guardó. «Tenint en compte el fet que són uns Premis molt prestigiosos i que en edicions anteriors els han guanyat escriptors i poetes tan importants, per a mi guanyar és la millor notícia que em podien donar», assegura Sánchez. A més, explica, «l’Ajuntament d’Inca ho està fent molt bé i ens han promès presentar-lo a ciutats com Barcelona i València».

La breu però intensa trajectòria d’aquest poeta sembla tenir un llarg futur. «He passat d’una poesia més personal a una altra més filosòfica, i ara estic tornant a una amb major implicació biogràfica», comenta Sánchez. Això sí, ell seguirà sentint-se exclusivament poeta, no escriptor.

X