Els premis Dijous Bo 2012, a favor del be col·lectiu de la comunitat

Els guardons d’enguany han passat pel Consell municipal de Cultura i per la comissió informativa de Cultura i només necessiten el vistiplau del ple. Així doncs, a falta de la votació dels partits polítics , el proper plenari ordinari de l’Ajuntament aprovarà la designació dels Premis Dijous Bo 2012.

El sentir dels guardons que és lliuraran enguany és el de servir com a reconeixement a les aportacions que fan entitats i persones en favor del be col·lectiu d’una comunitat o d’una ciutat. Algunes de les categories son el premi Dijous Bo de les Arts, les Ciències i la Cultura, amb el qui es reconeixerà a l’Associació Filatèlica d’Inca, una de les entitats amb més història de la ciutat, ja que va ser fundada al 1983 per un grup d’apassionats del món del segell i dels correus. L’entitat ha sabut adaptar-se i ha optat per realitzar una lloable tasca cultural a pesar del paper de les noves tecnologies. Gràcies a l’edició dels seus tradicionals mata-segells s’han recuperat, difós i posat en valor parts importants de la nostra història, cultura i tradicions.

El premi Dijous Bo d’Economia es donarà a les Bodegues Son Bordils, representant destacada de la nostra illa de la indústria vinícola fins a final del segle XIX. Des de 1991, els nous propietaris, la família Coll, varen lluitar pel que fins llavors semblava una quimera: que a Inca es tornàs a produir vi de qualitat, amb caràcter i amb personalitat pròpia.
El premi Dijous Bo de la Comunicació té com a guardonat a Fotografia Payeras, una
casa que compta amb tres generacions de fotògrafs i que ha participat, en el món del periodisme i sempre des de la gratuïtat, en publicacions com ara els setmanaris Ca Nostra, La Veu d’Inca, Ciudad o Dijous, sempre de mantera altruista.

La Sociedad Colombófila Mensajera Inquense, societat esportiva nascuda al 1924, estarà guardonada amb el premi Dijous Bo de l’Esport. És una de les entitats amb més història d’Inca. Des del seu naixement tenia per objecte propagar l’afició als coloms missatgers i el perfeccionament d’aquesta raça.

S’atorgaran premis en més categories, com el premi d’Acció Cívica i Social (Col·legi Llevant), o el premi d’Honor Dijous Bo a la Casa Cuna Hospicio (ara denominada Residència Miquel Mir), amb menció especial a les Germanes de la Caritat.

X