Els comerciants fan balanç de la Fira de les Oportunitats

Encara amb poques hores per digerir els intensos dies de Fira de les Oportunitats, hem parlat un altre vegada amb en Pep Nicolau, president de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca, per tal de conèixer de primera ma les impressions que el va deixar la fira. Ens comentava que “ja hem començat a fer números, i s’han complit les previsions, segons les quals fins a 10.000 persones han passat aquests dies per la fira”. Nicolau va destacar de modo significatiu els resultats de dijous i diumenge, coincidents amb mercat i fira, el qual facilita que es congregui un major número de persones.

Per altra banda, ens avançava idees que ja han sortit del debat entre els comerciants per a millorar la qualitat i l’assistència a la fira, dins d’un mon cada vegada més competitiu, com és el de les fires. “Per l’any qui ve tenim previst augmentar els serveis, e incloure una petita fira de tapes dins del mateix recinte, a la zona central, que és molt espaiosa. Si posam cinc o sis estands de tapes i obrim el divendres i dissabte fins les 12 o la 1 de la matinada, pensem que tendrà encara més èxit”. El que volen, en definitiva, son “noves idees, iniciatives que ens faci millorar any a any, i que doni més rellevància a la Fira de les Oportunitats, amb una proposta comercial i alimentària”.

Amb lo referent a la resposta rebuda per part dels empresaris, Nicolau ens deia que encara no havia pogut parlar amb tots, però que no creia que n’hi hagi ningú descontent, “i això és el que més m’importa”. “De totes maneres al acabar totes les fires farem un balanç, mitjançant enquestes”. Els comerciants consultats per nosaltres, comentaven que la gent “ja no duc billetes grans, et paguen amb la quantitat justa, tothom esta sofrint la crisi”. No obstant això, molts comerços acudien a la Fira de les Oportunitats per primera vegada, i en general tothom manifestava el seu interès en tornar l’any vinent.

X