El millor ral·li a la millor fira

La prova decisiva del Campionat de Balears de Ral·li porta el nom de la gran fira de Mallorca, i uneix així el millor ral·li amb la millor fira. Avui serà dia de verificacions i demà dissabte es disputa la cursa en una jornada que promet espectacle i molta emoció, amb 77 pilots perseguint el triomf més prestigiós de la temporada. Dos homes, el líder, Lorenzo Andreu, i el segon classificat, José Miguel Álvarez, arriben a la cita distanciats per un sol punt.

Andreu acumula 122 punts després de les sis proves disputades, mentre que Álvarez en té 121. Són els màxims favorits, i tot indica que es jugaran el títol en el Ral·li Dijous Bo, però aquesta cursa, organitzada per la Penya Slick Quemado, també deixa opcions a altres pilots per una senzilla raó: és un dels dos únics ral·lis llargs del Campionat i, per tant, puntua doble. Té tots els ingredients per garantir la màxima emoció.

Això suposa que el tercer classificat, David García, campió l’any passat i amb 94 punts ara, també compta amb possibilitats si els dos primers fallen. Toni Roca, quart amb 90, intentarà també esgotar les seves opcions al títol.

El president de Slick Quemado, Ramón Cádiz, es mostra molt satisfet en les hores prèvies a la cursa: “Tindrem el major nombre d’inscrits després de la crisi. Estem en la línia adequada per tornar a les inscripcions d’abans.”

Sobre la prova, el també director de carrera assenyala que “aquest sol ser el ral·li que decideix el títol perquè després del Dijous Bo només queda una prova curta. Així com està la classificació, si Andreu o Álvarez guanyen aquí, serà difícil que se li escapi el Campionat al vencedor”.

Però el Dijous Bo puntua doble, un factor que segons Cádiz cal tenir molt en compte: “Hi ha dos pilots amb avantatge, però el fet de puntuar doble pot fer que salti la sorpresa. Hi ha marge perquè la classificació canviï.”

El Ral·li arrencarà amb un tram de 9,6 km entre Petra i Sant Joan, i conclourà amb la disputa del sisè i últim, de 20,3 km, entre Caimari i Cúber.

poster-rally-dijous-bo

X