El mercat medieval, primera activitat i primer reclam de la Fira de l’Art

La jornada d’aquest divendres festiu -1 de novembre- ha començat amb els carrers del centre d’Inca plens de paradetes del mercat medieval, la primera activitat inclosa en la Fira de l’Art, una fira que tendrà tota la seva festa el dissabte dia 2 i el diumenge dia 3. Aquest divendres i fins diumenge, en horari ininterromput, el mercat medieval organitzat per l’Associació d’Artesans, Mercaders i Firaires de Mallorca omplirà -ja ho està fent- d’un colorit especial el centre d’una ciutat que ja palpa la proximitat del seu gran dia, el Dijous Bo (14 de novembre).

Aquest mateix divendres horabaixa, a les 19.00 hores, hi haurà animació musical a càrrec d’AEGYPIUS, i dissabte començarà el dia amb la nova obertura del mercat medieval i diverses cercaviles per, d’alguna manera, donar el “sus” oficial a l’inici de la Fira de l’Art. Dissabte, les cercaviles musicals, les compres i les curiositats del mercat medieval seran part de la proposta, sense oblidar la implantació del Barri dels Artesans que el Sindicat Obrer la Pau muntarà als carrers de la Pau i Miquel Duran, en col·laboració amb l’Ajuntament. També la Mostra del Llibre i Col·leccionisme, al carrer de l’Estrella, serà un enclavament per visitar.

El Claustre de Sant Domingo acollirà, un any més, el Rata Market, la quarta edició d’aquest mercat ambulant de disseny, art i artesania, que, paral·lelament, també oferirà actuacions musicals, tallers i contacontes, tant dissabte com diumenge. D’altra banda, la Fàbrica Ramis es vestirà de Creativíssim, aquest saló de manualitats i tallers creatius per a adults i menors, també durant tot el dissabte i tot el diumenge.

A la plaça de Santa Maria la Major hi haurà la Fira Vegana i, en el Centre Parroquial, l’exposició “SomosSalvador”, original de l’ONG CESAL. Aquestes propostes seran les que ompliran de contingut la zona.  Per la seva banda, el Mercat Municipal cobert serà escenari a partir de les 11.30 hores d’una mostra de cuina en directe a càrrec de Tomeu Torrens, del Celler Can Amer.

Quan comenci a fer fosca, el prestigiós músic italià Matteo Francesco Golizio oferirà un concert d’orgue a l’església de Sant Francesc (18.30 hores) i a la mateixa hora, a la plaça de la Llibertat, els pallassos faran de les seves per entretenir i divertir veïns i visitants.  A la plaça d’Espanya, circ i combat medieval en sessions de matí i capvespre, i a les 21.00 hores, el sempre esperat ESPECTACLE DE FOC.

Comença la Fira de l’Art! Benvinguts a Inca!

X