El dispositiu policial garanteix la seguretat el Dimecres i Dijous Bo

Des de dijousbo.es hem volgut conèixer al detall el dispositiu policial que l’Ajuntament i la Policia Local han volgut posar en marxa pel Dimecres i Dijous Bo, amb la finalitat de garantir plenament la seguretat i l’ordre del tràfic. Partint de l’estimació de que fins a 200.000 persones poden arribar a passar per Inca durant aquesta fira, no hi ha cap resquici que es pugui deixar sense estudi.

Per tal de conèixer més xifres hem parlat amb el Subinspector José Cañete, qui ens ha explicat que “el dispositiu es molt semblant el dimecres i el dijous; fem servir a tots els membres de la policia local, en total uns 34 de dia i una dotzena a la nit. No compten amb reforços, apart de la Guardia Civil”. Una de les preocupacions més importants, lògicament, és l’assumpte del tràfic, tot i que, com ens assegurava Cañete, “no sabem fins a quin punt pot afectar la vaga del dimecres”.

A nivell d’organització del tràfic, s’han fet dos sectors, sud i nord. El sector Nord condueix el tràfic “pel carrer Formentor, amb doble sentit, amb sortida i entrada per l’avinguda de Lluc, i això serà lo més a prop de la fira que es podrà arribar en cotxe, la màxima aproximació”. El sector Sud, serà variable del dimecres al dijous. Per altra banda, el dijous s’habilitarà per primera vegada un aparcament. Estarà situat al tramo de la MA13, desde la rotonda de la carretera de Sineu fins a MacDonald’s, a on s’habilita un aparcament amb bateria “per tal d’evitar als vehicles accedir al centre; si fos necessari se farà lo mateix des de MacDonald’s fins a la Ford”, ens deia Cañete.

En referència a la vaga i als autobusos, Cañete assegura que “Serveis Ferroviaris de Mallorca ha dit que posarà autobusos cada mitja hora entre Inca i Palma, en ambdues direccions”. Finalment, ens informaven que l’hora punta de visitants i presència al carrer el Dijous Bo es produirà entre les 11 i les 12,30 hores.

X