Duel d’espases a la plaça d’Espanya

La Fira de l’Art que es tanca aquest diumenge a Inca ha mostrat una darrera jornada en la qual els simulacres de combats medievals, celebrats a la plaça d’Espanya, han gairebé col·lapsat de públic la zona. La capital del Raiguer i qui l’ha visitada han tornat enrere en el temps i han pogut contemplar com guerrers com els de l’edat mitjana dirimien duels molt ben preparats. Nens i majors, sabent que només eren unes demostracions i en cap cas combats reals, han gaudit d’un espectacle que ja ha posat arrels a les Fires d’Inca.

Els carrers de la ciutat, ornats amb signes medievals, han ajudat al fet que l’escenari s’assemblàs una mica més als castells, a les masmorres i a la possibilitat que apareguessin dracs -qui els va veure (?) diu que escopien foc per les seves gargamelles. El mercat medieval, amb productes gastronòmics, amb teles fines per a les princeses, bijuteria, joguines i peces antigues, ha suposat un èxit, un any més.

L’Associació d’Artesans, Mercaders i Firaires ha fet possible que el túnel del temps s’hagi detingut, durant dos dies, a Inca.

X