Diumenge de solemnitat i d’activitats tradicionals arrelades

Si aquest dissabte dia 9 serà una jornada d’activitat frenètica a Inca, el diumenge dia 10 es dedicarà més a actes institucionals, a la solemnitat i a activitats més tranquil·les. Després d’una nit infernal, de bon matí, les autoritats sortiran des de l’Ajuntament per assistir a la solemne eucaristia que, a l’església de Santa Maria la Major, presidirà el bisbe auxiliar de Barcelona, Monsenyor Antoni Vadell i Ferrer.

La Revetla d’Inca durà a terme el ball de l’Oferta i tindrà lloc el tradicional ball dels Cossiers. Unió Musical Inquera interpretarà l’Himne de Santa Maria la Major. A la sortida de l’església, es procedirà a la tradicional amollada de coloms a càrrec de Derby Mallorca.

La sempre atractiva plantada de gegants (XX Trobada), amb l’acompanyament dels xeremiers a la plaça de Santa Maria la Major, donarà pas a una comitiva que recorrerà la Quartera, els carrers del Bisbe Llompart, el Comerç, Major i la plaça d’Espanya, on tindrà lloc un ball general de tots els gegants participants en la trobada. Ball de bot a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca i ball de gegants.

Aquest any, per primera vegada, es comptarà amb la participació de gegants i de la Colla de Gegants i Grallers d’Argentona, població situada a uns 30 quilòmetres de Barcelona i molt pròxima a Mataró, a la comarca del Maresme.

Ja a l’horabaixa. de 18.00 a 20.00 hores, el número 34 del carrer del Canonge Quetglas acollirà l’exposició XLIX Concurs Ornitològic “Dijous Bo 2019”, l’organització de la qual és a càrrec de l’Associació de Canaricultors i Aucells de Camp – Inca.

 

 

X