Creativíssim, la gran novetat de la Fira de l’Art, aclapara grans elogis

Ha arribat per primera vegada, ha triomfat, i tot apunta al fet que la seva continuïtat a les Fires d’Inca està garantida. Creativíssim, aquest projecte que ha estrenat aquest 2019 la polifacètica Sandra Llabrés, ha rebut tot tipus d’elogis de part de gran quantitat d’adults i menors que han passat aquest cap de setmana per la Fàbrica Ramis.

El debut de Creativíssim, sens dubte, ha marcat la Fira de l’Art. Hi ha satisfacció pels resultats. Aquest “primer Saló de Manualitats i DIY de Balears”, com ho va definir la seva organitzadora, s’ha convertit en un punt de trobada en el qual proveïdors, productors i creatius de totes les disciplines del handmade (fet a mà) han exposat els seus productes, han venut, han fet demostracions i han impartit tallers.

DIY són les sigles de ‘Do It Yourself‘, en espanyol ‘fes-ho tu mateix’. Aquest terme tan popular en els últims anys va ser encunyat als Estats Units per donar nom a un moviment inspirat en les idees de consum responsable, reutilització i d’autogestió. Aquests ideals nascuts a principis de la dècada dels 70 en el si de la cultura punk asseguren rescatar aquest tipus d’idees com una resposta anticapitalista davant el creixent consum i industrialització.

La Fàbrica Ramis, centre d’operacions de Creativíssim, ha comptat amb nombrosos visitants que -durant tot el cap de setmana- han anat recorrent els cinc universos instal·lats: Arts & Crafts, Fils i Teles, Deco i Diy, Rebosteria Creativa i Decoració de Festes. L’exposició i venda de productes ha anat en paral·lel amb la realització de diferents tallers duits a terme a la primera planta del recinte. Scrapbooking, rebosteria creativa, teixits, fils i cordes, aplicació de pintures, creació d’objectes i decoració han estat les bases d’aquests tallers.

La zona infantil, Crea Kids -gairebé sempre repleta de xavals àvids de novetats-, ha estat dedicada a la posada en marxa de tallers per a infants. “Amb imaginació i una mica d’aprenentatge previ, es poden fer veritables obres d’art”, havia assenyalat la promotora de l’esdeveniment, hores abans de posar-lo en marxa. En el moment del balanç, parla de “somni complit”. Vol tornar.

 

X