Creativíssim, el primer saló de manualitats i DIY de les Balears

Arriba Creativíssim, un projecte de la polifacètica Sandra Llabrés, que aquest dissabte i diumenge formarà part de la programació de la Fira de l’Art. La pròpia empresària defineix Creativíssim com “el primer saló de manualitats i DIY que se celebrarà a les Balears”, un punt de trobada en el qual “proveïdors, productors i creatius de totes les disciplines del handmade (fet a mà) podran exposar els seus productes, vendre, realitzar demostracions, impartir tallers -com ja es fa en els salons creatius de Madrid o Barcelona-, però amb la comoditat de no haver de sortir de Mallorca per assabentar-se de totes les novetats del sector”.

DIY són les sigles de ‘Do It Yourself‘, en espanyol ‘fes-ho tu mateix’. Aquest terme tan popular en els últims anys va ser encunyat als Estats Units per donar nom a un moviment inspirat en les idees de consum responsable, reutilització i d’autogestió. Aquests ideals nascuts a principis de la dècada dels 70 en el si de la cultura punk rescataven aquest tipus d’idees com una resposta anticapitalista davant el creixent consum i industrialització.

La Fàbrica Ramis, de 9.30 a 20.30 hores, serà el centre d’operacions de Creativíssim. La sala disposarà de cinc universos: Arts & Crafts, Fils i Teles, Deco i Diy, Rebosteria Creativa i Decoració de Festes. L’exposició i venda de productes es combinarà amb la realització de diferents tallers que es faran realitat a la primera planta de la mateixa Fàbrica Ramis. Amb inscripció prèvia, les persones interessades que ho desitgin podran aprendre noves tècniques en scrapbooking, rebosteria creativa, teixits, fils i cordes, aplicació de pintures, creació d’objectes i decoració.

La zona infantil, Crea Kids, estarà dedicada a la posada en marxa de tallers per a infants. Llabrés calcula que hi haurà uns 40 estands i més de 20 tallers, i assegura que, per a ella, la posada en marxa de Creativíssim és “un somni fet realitat”. “Sempre vaig tenir un interès especial per les coses fetes a mà i pels tallers que artesanalment creen novetats de manera constant. Amb imaginació i una mica d’aprenentatge previ, es poden fer veritables obres d’art”, conclou.

 

X