Conferències, pintura, música, cultura i premis literaris

Tot i que els dies “forts” de la Fira de La Terra seran dissabte dia 20 i diumenge dia 21, durant aquesta setmana també es desenvoluparan diferents activitats a tenir molt en compte. Així, avui dimarts dia 16, la Capella de la Fundació es Convent (19.30 hores) acollirà la conferència “El call d’Inca”, a càrrec de Guillem Alexandre Reus Planells.

Dijous, dia 18, s’obrirà l’exposició de la XXVIII Trobada de Pintors de l’Associació de Veïns Es Blanquer.

Divendres dia 19, Inca es començarà a moure de valent. El programa recull fins a quatre esdeveniments:

A les 11.00 del matí, la plaça d’Espanya acollirà És-Cultura, el muntatge de SOSTRE, QUAN EL PLÀSTIC FA OMBRA, a càrrec d’Arquitectives. La mostra compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca (CACIM) i la col·laboració de LUMSA, Amer e Hijos, GRAM i els centres escolars d’Inca.

El Centre Bit acollirà la jornada dels seus 20 anys. La instal·lació es podrà visitar de 12.00 a 20.00 hores en una jornada de portes obertes, i a les 14.00 hores es procedirà a lliurar tota una sèrie de reconeixements a emprenedors.

El capvespre servirà per fer activitats de tallers i una mostra de les empreses del Centre Bit. La jornada es tancarà quan, a partir de les 19.00 hores, el psicòleg Rafel Santandreu pronunciï una conferència relacionada amb els emprenedors.

A un altre indret d’Inca -la Capella de la Fundació es Convent-, a les 19.30 hores començarà l’espectacle musical “La Sonata a Kreutzer o la fatalitat d’una dedicatòria (Beethoven-Tolstoi)”, a càrrec de la Fundació es Convent. Aquest concert forma part del cicle “Fires Sonades, la literatura feta música”.

El divendres conclourà a les 20.30, a la sala de conferències del Claustre de Sant Domingo, amb la presentació dels volums guanyadors dels Premis Literaris Pare Colom 2018: El llibre de les calitges, de Miquel Sbert; Boscana, de Laia Llobera; i Absència, de Ramon Pros i Fanny Ferran.

X