Conferència sobre els bolets de les nostres Illes

Hem parlat amb Pep Siquier, apotecari i micòleg, qui farà una conferència el proper dijous, dia 24, a les 20 hores, al Claustre de Sant Domingo, que versarà sobre els bolets de les nostres Illes. Per exemple, sabries a on trobar els millors? Pots dir quines espècies són les més habituals a Balears? Com distingeixes un bolet sa d’un altre de tòxic? Així doncs, per una banda, Siquier parlarà sobre els bolets, farà una explicació sobre els llocs on trobar-los, etc., i a una segona part, se centrarà en els bolets més coneguts de Balears. “A Balears hi ha 160-170 espècies de bolets que es poden menjar (nota del redactor: Siquier afirma que això no vol dir que siguin bons), i parlarem dels que són comestibles, dels tòxics i un poc de les possibilitats culinàries. Es classifiquen en excel·lents, molt bons, bons, comestibles i altres que es poden menjar, però que no tenen interès.”

“Els anomenats boletus (en general) són grans desconeguts, així com l’ull de perdiu, un bolet que permet diversos tractaments culinaris i és desconegut a tot Espanya.” Aprofitem per demanar llocs secrets on trobar-hi els millors, i Siquier ens diu que “a on hi hagi humiditat; tota la cara nord de la Tramuntana és un verger. Quan comenci a ploure tot això esclatarà. També els boscos d’alzines són un bon racó, excepte a Cabrera, Eivissa i Formentera, a on només hi ha boscos de pins”. També li demanem consells de recol·lecció, i ens recomana “fer-ho amb delicadesa, fer el transport amb senalles i menjar-los prest, perquè són molt peribles i poden passar a ser tòxics”.
Si el temps ho permet, es farà una recollida el dia abans per fer una exposició. Si t’agraden la gastronomia i el camp, estàs d’enhorabona!

X