Concurs Ornitològic: l’apassionant món dels ocells

Els aficionats a l’ornitologia tenen cada any una cita obligada a Inca: el Concurs Ornitològic Dijous Bo. Organitzat per l’Associació de Canaricultors i Aucells de Camp, es desenvolupa des del passat diumenge i fins a dijous que ve al segon pis del Mercat Municipal, i reuneix més de mil ocells.

El president de l’associació, Miquel Gelabert, afirma que “aquest any passaran per aquí 1.076 ocells de 78 propietaris. Com que pròximament se celebra el Campionat d’Espanya, hem hagut de substituir-ne alguns després de les dues primeres jornades, però el nivell del Concurs en general és molt alt”.

A l’hora de valorar els diferents exemplars, Gelabert explica que “els dividim en diverses categories. Així, en els canaris valorem color i postura, i a més hi ha periquitos, híbrids, fauna europea i exòtics”; subratllà que “considerem exòtics tots aquells que no corresponen a la fauna europea”.

En el Concurs es poden veure ocells molt diferents pel que fa a color i mida, una varietat que converteix aquesta mostra en un gran aparador per a delit dels molts amants de l’ornitologia que hi ha a Mallorca.

X