Comença la setmana gran amb les festes de Santa Maria la Major

Com cada any, el cap de setmana previ al Dijous Bo se celebren les festes de Santa Maria la Major. Amb el fi de les fires temàtiques, comença la setmana gran a la capital des Raiguer. Per celebrar el dia de la patrona de la ciutat, el dissabte serà un dia ple d’esdeveniments esportius, com el Ral·li Dijous Bo (a la plaça del Bestiar) o els múltiples partits que tendran lloc al Palau Municipal d’Esports.

Per descomptat, podrem gaudir de les tradicions que es fan presents per tot Inca, i així el dissabte Santa Maria la Major viurà la seva nit més llarga amb els tradicionals foguerons, correfocs i balls populars, dins l’habitual programa de festes previ a la setmana del Dijous Bo. Entre d’altres iniciatives populars, destaquen els capgrossos, que sortiran de la plaça d’Espanya, acompanyats de la Banda de Tambors i Cornets Joventut d’Inca, a les 19.30 hores.

Per la seva banda, l’esclafit de coets i l’encesa de foguerons de les diferents associacions, partits polítics i grups tindrà lloc el dissabte a les 21 hores als següents indrets: plaça del Bestiar (AVV So na Monda), plaça de Sant Francesc (AVV de Sant Francesc), plaça de l’Orgue (Obra Cultural Balear), plaça del Blanquer, davant la seu del PP (Partit Popular), plaça de Santa Maria la Major, davant la seu del PSOE (Agrupació Socialista d’Inca), carrer d’Artà, 13 (Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil). A més, a la plaça del Bestiar hi haurà ballada popular, a càrrec de l’agrupació Revetlers des Puig d’Inca.

X