Cita amb un grup mític

La primera fira d’Inca ofereix un programa tan extens que el visitant ho té fàcil per satisfer les seves ganes d’oci. Però, entre els molts actes previstos entre dijous i diumenge, n’hi ha un que destaca pel seu especial significat: el concert de Los Secretos. El llegendari grup té una cita amb els seus incondicionals divendres que ve a les 21.30 hores al Claustre de Sant Domingo.

I és que no es tracta d’un grup més. Estem parlant d’una de les senyes d’identitat de la música espanyola dels últims 35 anys. Un grup que ha superat diverses vicissituds per seguir fent gaudir a la seva legió de seguidors. Entusiastes entre els quals hi ha aquells que els segueixen des dels seus inicis, però també públic de les noves generacions.

La trajectòria de Los Secretos està inevitablement unida als germans Urquijo: Javier, Enrique i Álvaro, fundadors de la banda. El primer es va desvincular del grup i Enrique va morir el 1999, fet que sens dubte va suposar un tràgic cop, però Álvaro segueix liderant una formació que ha canviat de membres amb el pas dels anys sense perdre solidesa ni aquesta aurèola que els va portar als 90 a llocs destacats de les llistes d’èxits. Ara, amb més de tres dècades de trajectòria professional, Los Secretos atresoren un grapat de temes mítics, cançons que formen ja part de la història de la música espanyola.

El seu concert a Inca té també una connotació especial pel seu caràcter solidari, ja que la recaptació serà a benefici de l’ONG local Bienestar Azul.

X