Cesc Mulet, Lluís Maicas i el personal dels centres sanitaris d’Inca reben el Premi Dijous Bo 2021

Francesc Mulet Ferriol, Lluís Maicas Socias i el personal dels centres sanitaris d’Inca varen rebre el Premi Dijous Bo 2021 de la mà del batle d’Inca Virgilio Moreno.

Francesc Mulet Ferriol va rebre el Premi Dijous Bo 2021 per la seva meritosa trajectòria professional i contribució a la divulgació del coneixement i la difusió de la cultura amb continguts audiovisuals. Mulet va produir la pel·lícula El ventre del mar, dirigida per Agustí Villaronga, que va rebre el premi a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Màlaga.

D’altra banda, Lluís Maicas Socias va rebre aquest guardó per la valuosa i innovadora tasca realitzada al món de l’art i la creació literària. Maicas és poeta, novel·lista, articulista i artista plàstic, amb més de vuitanta obres publicades. A més, l’inquer ha mantingut al llarg dels anys una actitud tenaç en defensa de la llengua.

L’ovació més gran de la nit va ser per a tot el personal dels centres sanitaris del municipi i l’Hospital d’Inca. Aquest premi és un agraïment a l’esforç individual que han realitzat totes aquestes persones durant els darrers mesos per contribuir al benestar col·lectiu, que s’ha convertit en un símbol de la lluita contra la pandèmia.

En el seu discurs, Virgilio Moreno va tenir un record especial per a Mercè Puig, que va morir el 8 de novembre passat a Inca als 81 anys. Puig va rebre el Premi Dijous Bo a l’any 2019, i serà recordada per la seva incansable activitat social, cultural i educativa.

Aquests guardons, que es lliuren anualment en el marc de la gran fira de Mallorca, reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han duit a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que han destacat de manera rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat.

X