Carlos Yepes: “La inspiració del cartell del Dijous Bo va sorgir fent una passejada pels carrers d’Inca”

Dijous Bo’2018 ja té imatge. Aquest dimecres, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha donat a conèixer el cartell d’aquest any de la ‘Fira més gran de totes les Fires’.

Un disseny modernista, original de Carlos Yepes presidirà, a partir d’avui, les principals activitats de les Fires prèvies a la gran jornada del 15 de novembre.

Yepes assegura que el disseny gràfic forma part de la seva vida, encara que també té temps per fer altres coses. És l’autor, el ‘pare’ del cartell que aquest any anuncia el Dijous Bo. El seu disseny ha estat triat per donar visibilitat a la fira que aquest any celebrarem el 15 de novembre. Content amb el seu premi.

Qui és vostè? 

Sóc Carlos, actualment tinc 30 anys i en ja fa deu que estic ficat al món del disseny gràfic. No tinc cap empresa d’això, però, com a freelance em dedico a fer cartells per a festes i esdeveniments, portades de cartells per a grups musicals i il·lustracions per a comerços.

Mallorquí?

Mallorquí, sí, clar. Vaig viure tota la meva joventut a Marratxí, però ara resideixo a Maria de la Salut.

Com definiria el seu cartell?

El cartell es basa en una estructura de formes i figures entrellaçades entre si, amb una composició de colors freds que representen la tardor.
La figura principal es basa en la cistella característica mallorquina, imatge gràfica de les Fires d’Inca, al costat d’un grup de persones que representen els veïns i els visitants de la ciutat.

Un cartell amb missatge?

Bé, entre la composició de colors i el grup de persones enfilades entre si he pretès representar la connexió entre tota la gent que forma, organitza i viu la fira del Dijous Bo.

Com va sorgir la idea de fer aquest disseny? 

La inspiració del cartell va sorgir fent una passejada pels carrers d’Inca, veient les seves gents als mercats i el moviment que es produïa en els comerços locals.

Esperava guanyar?

Gens ni mica, no sabia el nivell que tindrien la resta de participants en el concurs. Això sí, vaig quedar bastant content amb el resultat final del meu cartell.

Què suposa per a vostè que el seu disseny sigui la imatge del Dijous Bo?

Aquest premi suposa per a mi poder oferir el meu punt de vista gràfic de la fira del Dijous Bo i també una gran motivació a l’hora de seguir presentant-me a més concursos.

Ha seguit el Dijous Bo en anys anteriors?  En cas afirmatiu, quina opinió li mereix aquesta fira? 

Per descomptat que he seguit la trajectòria del Dijous Bo! M’encanten aquest tipus de fires tan variades, on pots trobar articles i serveis artesanals de tot tipus. Són una de les senyes d’identitat de Mallorca…

X