Aquest cap de setmana… Fira de la Terra!

Comencen les Fires a Inca. Aquest cap de setmana -del 18 al 20 d’octubre- veïns i visitants viuran les activitats incloses en la Fira de la Terra, la primera fira de les tres que precediran el Dijous Bo, dia 14 de novembre. “Sent, comparteix, convida, participa, gaudeix i viu” és el reclam amb el qual l’Ajuntament inquer pretén que la ciutat es converteixi en un espai agradable, lúdic i obert a tots els mallorquins i forans àvids de passejar per uns carrers i centres que oferiran mercats, música, jocs infantils, artesania, plantes, flors i productes locals.

La típica i tradicional fira de la plaça d’Espanya començarà a funcionar aquest dissabte a les 12.00 del migdia amb solta de coets, un cercaviles a càrrec de Batucada Fieres d’Inca i els capgrossos de la ciutat, que sortiran des de l’Ajuntament. També aquest dissabte, d’11.00 a 19.00, el carrer de Jaume Armengol acollirà una exposició d’horts urbans a càrrec d’usuaris/àries del serral de ses Monges i al carrer del Bisbe Llompart hi haurà exposició i venda de productes de la terra i artesania.

La plaça de Santa Maria la Major dedicarà el seu espai a ECOJUGA i LUDOPEQUES, i a una cercavila que, a la tarda, farà “Cercavila de conte” amb el personal de Teatritx.  El Nou Camp d’Inca acollirà (18.00 hores) el partit de futbol de Tercera Divisió entre el Constància i el Manacor, i la Fabrica Ramis es vestirà de gala per a la Nit del Vi de 18.30 a 22.30 hores.

La jornada dominical tendrà, al matí, exposició i subhasta de xots a la plaça de toros, i tallers infantils i una exhibició de falcons. El carrer de Miquel Duran es convertirà en el Racó del Reciclatge i s’habilitarà també per a una gran varietat de jocs infantils. A la plaça d’Espanya, tallers, tast de productes ecològics i balls populars durant el matí, i concert de Hot-Hit a les 17.00 hores. La plaça de Santa Maria la Major comptarà, un any més, amb Sa Cuina de Sa Padrina , venda de menjar de la terra i receptes elaborades per les associacions de la tercera edat d’Inca.

Aquest any hi haurà canvi d’ubicació en la que serà la IX Trobada de Cossos d’Emergència. A causa de les obres que s’efectuen a la ciutat, seran la plaça d’Orient i el carrer de Bartomeu Coc els que acullin les exposicions, els simulacres, els tallers  que duran a terme les Forces i Cossos de Seguretat, Forces Armades, serveis contra incendis i salvament, Protecció Civil i Emergències. La mateixa zona també albergarà les Cuines de Campanya i la IV Jornada Gastrosolidària amb la recaptació íntegra per a MALLORCA SENSE FAM.

Un partit de futbol femení -Divisió Autonòmica- entre el Constància i el Manacor (17.00 hores, camp del Sallista), una exposició fotogràfica a càrrec de Cristina Ortega en el Centre Sociocultural del Consell de Mallorca i altres activitats completaran el primer diumenge de Fires. Durant tota la setmana, Inca seguirà de festa. Benvinguts a les Fires 2019!

X