Antònia Sabater, quart any al capdavant de les Fires d’Inca

Una vegada més arriba l’hora de la veritat per a la delegada de Fires, Dijous Bo i del Museu del Calçat i de la Pell, Antònia Sabater. Encara que ella sempre ha dit que “quan s’acaben les Fires i el Dijous Bo ja comencem a treballar per a la propera edició”, és evident que quan és a punt de començar el programa de les Fires d’Inca 2018 sent alguna cosa especial. El treball de gairebé tot un any mereixerà l’aprovació generalitzada? Sortirà tot segons allò previst? Respondran veïns i visitants? Aquestes i altres preguntes passen pel cap d’una persona amb experiència en l’organització de grans esdeveniments.

P.- Quines són les novetats principals de les Fires 2018?

R.- La Fira de la Música és una de les grans novetats, és el fil conductor de les tres fires, però, sense dubte, el punt àlgid serà a la Segona Fira. El 2015 començàrem amb un canvi important i a poc a poc hem introduït noves actuacions, esdeveniments… Aquest és un any de consolidació i esperem comptar amb unes Fires més completes i treballades.

P.- Vostè ja té experiència en l’organització de les Fires…

R.- Aquest és el quart any que m’han encomanat l’organització de les Fires. El treball ha estat costós, però gratificant. Any rere any hi hem incorporat novetats, i crec que el canvi ha estat important i positiu. Estem molt a prop de comprovar-ho…

P.- El programa de les Fires està consolidat i sempre ha tingut èxit…

R.- Penso que és bo innovar i mantenir viu el que ha funcionat. Repetim i potenciem alguns esdeveniments que han funcionat molt bé, i ens hem pres molta cura de les ‘Firetes’ infantils. Hi ha moltíssimes actuacions per als nens.

P.- Quines col·laboracions especials destacaria?

R.- Totes les empreses s’han bolcat en l’organització de les Fires. Sense elles no hauria estat possible l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud. Cal donar-los les gràcies, un any més.

P.- Té una especial il·lusió per participar en alguna activitat de les Fires?

R.- Tot és molt interessant, però aquest any la música té un especial protagonisme. La música forma part de les nostres vides i formarà part de les Fires.

P.- Què diria als ciutadans de Mallorca per animar-los a assistir a les Fires?

R.- Les Fires segueixen representant tradició i modernitat. En elles els ciutadans d’Inca ens bolquem i oferim el millor que tenim a tots els visitants. Tal com recull el nostre programa d’actes, crec que val dir allò de “sent, comparteix, convida, participa, gaudeix, viu…”

Antònia Sabater, al costat del batle d’Inca.

 

X