Antònia Sabater: «Hem volgut refrescar la imatge de les Fires»

antonia-sabater-pres-fires3Antònia Sabater, regidora de Fires de l’Ajuntament d’Inca, ha assegurat avui a la presentació de les tres Fires prèvies al Dijous Bo que enguany “hem refrescat la seva imatge”. Sabater ha avançat a la roda de premsa celebrada aquest matí davant l’Ajuntament que en les Fires no s’introduiran grans canvis en els seus continguts, però sí hi haurà “canvis en els matisos”. Segons la regidora, ara “tenim una nova imatge”, a més s’ha retocat la denominació i temàtica de cada fira: “Aquestes festes tenen ara un nou fil conductor”, ha assenyalat la regidora, que posteriorment va resumir els continguts de cada Fira.

La novetat de la Primera Fira és una trobada de bàrmans, en la qual participarà la campiona balear de Cocteleria Acrobàtica, que farà una demostració a la plaça del Mercat. A la Segona Fira, el motor i l’esport seguiran sent protagonistes, però es pretén donar importància als infants: “Volem donar un caire infantil a totes les festes, però especialment a la Segona Fira”, va explicar Sabater. En ella, se celebraran les ja tradicionals desfilades; el divendres, passarel·la de moda dels infants; i el dissabte, desfilada dels més grans.

Finalment, la Tercera Fira serà d’època i medieval, i es denominarà la Fira de l’Art, en què destaca l’Euro Folk, amb folklore europeu i diverses actuacions i representacions de diferents continents. La regidora ha recomanat Malmenats, una peça de dansa, música i performance de la companyia Mariantonia Oliver, “que no us podeu perdre”, ha subratllat.

X