Antoni Penya, davant el seu primer repte com a regidor de Fires, Festes i Dijous Bo

Antoni Penya s’estrena aquest any com a regidor de Fires, Festes i Dijous Bo a l’Ajuntament d’Inca. El jove regidor qualifica de “gran experiència” portar a bon terme una programació que, encara que manté moltes de les activitats tradicionals, també presenta novetats. “La meva antecessora, Antònia Sabater, va fer una gran feina durant els últims quatre anys”, assegura Penya. “La responsabilitat em pesarà una mica aquest any, però segur que durem a terme unes grans Fires”, diu, confiat.

A l’hora de parlar de novetats, Penya destaca la implantació de la I Fireta Infantil que se celebrarà en el Claustre de Sant Domingo dia 26 d’octubre, en jornada de matí i tarda, i en la qual Món de Colorins durà a terme una ludoteca XL, jocs de taula, manualitats i altres activitats. “Hem tengut molt en compte els més petits amb activitats familiars durant totes les fires perquè tothom pugui gaudir dels esdeveniments”, assenyala el regidor.

Penya també posa en valor Creativíssim, el primer saló de manualitats de Mallorca, activitat programada per al dissabte 2 de novembre a la Fàbrica Ramis amb tallers creatius per a infants i adults. El  Tast de ball del dissabte 26 d’octubre a la plaça d’Espanya i les fires del Vi i el Motor són altres de les activitats que marca en vermell el jove edil.

Dia 19 d’octubre s’iniciarà la Primera Fira, batejada com Fira de la Terra. Les plantes i les flors tornaran a ser les protagonistes aquest primer cap de setmana de Fira. La Segona serà la de l’Oci i el Motor. Se celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. En aquesta ocasió, els esdeveniments principals estaran relacionats amb el motor i l’esport. També hi haurà activitats infantils, mostres d’artesania i moltes iniciatives més.

El primer cap de setmana del mes de novembre, els dies 2 i 3, serà el torn de la Tercera Fira, la de l’Art. El punt fort d’aquests dies estarà situat en el tradicional mercat medieval, encara que es realitzaran moltes activitats més. Aquesta Tercera Fira inclourà també també un soc àrab als carrers de Miquel Duran i de la Pau, i una mostra de llibreters al carrer de l’Estrella. Antoni Penya és conscient que la temporada alta ha començat a Inca. “No hi ha cap dubte d’això”, conclou.

X