Animals, els altres protagonistes del Dijous Bo

Una fira que reuneix anualment unes 200.000 persones resulta obvi que té en el públic l’indiscutible protagonista. Però no l’únic. Els animals representen una part molt significativa del Dijous Bo i sens dubte suposen un important reclam per al visitant. Una cita que té les seves arrels en el món rural és l’aparador perfecte per exhibir les diverses espècies més representatives de Mallorca.

Així, és tradicional veure exposicions d’ocells, bestiar oví, caprí i equí, i l’estrella de la fira: el porc negre mallorquí. La mostra de races autòctones, el concurs ornitològic, l’amollada de coloms o els espectacles de falconeria són activitats amb els animals com a grans protagonistes, molt apreciades pel visitant del Dijous Bo, però l’exhibició de porc negre és cada any la més esperada.

El concurs morfològic de porc negre atreu l’atenció de molts visitants i s’ha convertit en un dels actes centrals de la fira. Una raça de porc autòctona de l’illa, de grandària mitjana, que ha estat referent obligat en l’economia rural de Mallorca des de temps remots. L’excel•lència de la seva carn i la gran qualitat dels productes derivats fan del porc negre un dels emblemes de l’illa en l’aspecte gastronòmic. I en el Dijous Bo es poden veure cada any els millors exemplars.

X