Ana Ferrero anuncia activitats per als dies 2 i 4 de novembre al Museu del Calçat i de la Pell

El Museu del Calçat i de la Pell d’Inca inaugurà la setmana passada l’exposició “Pelotas”, a la qual Ramon Úbeda actua com a comissari. Quinze artistes de la Societat del Collage de Madrid, amb la col·laboració especial d’un artista local, Alexandre Coll, s’han inspirat en les famoses sabates Pelotas de Camper. Durant aquestes setmanes les peces originals romanen exposades a la planta baixa de l’espai municipal.

Segons la nova directora del Museu, Ana Ferrero Horrach, “els autors presenten obres originals i enginyoses, plenes de poesia, que beuen de l’herència dels objectes artístics des de Duchamp, Warhol, Rauschenberg i fins a Miró”.

Les sabates Pelotas s’han convertit en un símbol per a Camper. Varen sortir al mercat l’any 1995 com una alternativa a la sabatilla esportiva. Mostren una estètica «retro» i recorden a les velles pilotes de futbol, bàsquet o rugbi fabricades en cuir i cosides a mà. Eva Cruz Losada, Elisa Gómez Sobelman, Miluca Sanz, Virginia Losada, Álvaro Sobrino, Raúl Gálvez, Juan Cardosa, Aurora Gorrión, Ginés Nadal, Raúl Gil, Mayte Ortega, Javier Serna, Susana Blasco, Juan Vidaurre, Yolanda Vinuesa i l’esmentat Alexandre Coll són els artistes que mostren les seves obres al Museu del Calçat i de la Pell.

REPTES

Ana Ferrero, que fa pocs dies que ha assumit la direcció del Museu del Calçat i de la Pell de la capital del Raiguer, assenyala que “el repte, a curt termini, és comptar amb una bona sala a la qual hi puguem tenir, permanentment, bones exposicions”. La instal·lació roman oberta de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores; els dissabtes, de 10 a 13 hores.

A l’hora de promocionar les visites al Museu de cara a la Fira de l’Oci i la Fira de l’Art (dies 29 d’octubre i 5 de novembre, respectivament), Ferrero assenyala que “per a dia 2 de novembre estam preparant una ‘taula rodona’ que està inclosa en el programa ‘La Tardor als Museus’, una iniciativa a la qual es produeix intercanvi de peces entre diferents centres de Mallorca. Nosaltres, per exemple, cedirem peces al Museu Krekovic i a Can Fornés, mentre que en rebrem del castell de Bellver. També tenim previst fer un taller per a nins el pròxim 4 de novembre”.

Ana Ferrero Horrach és historiadora d’Art, comissària, divulgadora i gestora cultural. Va ser Premi Ciutat de Palma 2015 d’Investigació en Humanitats; llicenciada en Història de l’Art, Màster en Mercat i Taxació d’Art (IART) l’any 2012 i Màster oficial en Investigació i Gestió Cultural (UOC), l’any 2014.

 

X