La segona edició de la Nit del Vi d’Inca reunirà disset bodegues

Les Fires d’Inca comencen aquest dissabte dia 21 amb la segona edició de la Nit del Vi, que reunirà, a partir de les 18.30 i fins a les 22.30 hores, 17 bodegues de tota l’illa a l’espai Fàbrica Ramis. Aquesta és una iniciativa conjunta de l’Associació Activa‘t Inca, Petits Cellers de Mallorca i PIMECO, amb el suport de l’Ajuntament d’Inca. Més de 100 vins es podran tastar aquest dissabte en un esdeveniment solidari en favor de la lluita contra el càncer.

Amb la voluntat de mostrar els millors vins dels petits productors de Mallorca, la segona edició ha estat presentada aquest dimarts pel president de Petits Cellers Guillem Vicens, la presidenta d’Activa‘t Inca Mar Nicolau, el president de PIMECO Bernat Coll, el batle d’Inca Virgilio Moreno i el conseller insular d’Economia Cosme Bonet.

Després de l’èxit assolit l’any passat amb la participació de més de 800 persones, enguany es mantindrà pràcticament el mateix format. Així, amb una entrada única de 10 euros es podrà fer un tast lliure dels més d’un centenar de vins que oferiran les bodegues participants. Als assistents se’ls lliurarà una copa, amb el pagament previ d’un dipòsit.

A més, amb cada entrada es donarà un val descompte de 3 euros per a la compra de botelles de vi. Aquests descomptes seran acumulables a l’hora d’usar-los en les compres.

El que experimentarà un lleuger canvi en relació amb l’any passat és l’horari d’obertura, que anirà des de les 18.30 fins a les 22.30 hores. D’aquesta manera es pretén incentivar que els participants després quedin a Inca a sopar i a gaudir de la gastronomia que ofereixen els cellers i restaurants locals. “Les sinergies s’han de tenir molt en compte en el comerç d’avui en dia”, assenyala la presidenta de l’Associació Empresarial d’Inca Mar Nicolau.

Aquesta vetllada, de nou, tendrà una finalitat benèfica, ja que tots els beneficis obtinguts es lliuraran a la Junta Local de l’Associació contra el Càncer.

Dues bodegues locals i unes altres tretze mallorquines

Entre les quinze bodegues n’hi ha tretze de petits cellers: Galmés i Ribot, Can Axartell, Mortitx, Mesquida Mora, Jaume de Puntiró, Bodega Biniagual, Son Ramon, Butxet, 7105 petit celler, Antonio Nadal i Ca Sa Padrina, Son Campaner, Es Verger, Son Ramon i Oliver Moragues. Per altra banda, hi haurà dues bodegues locals convidades, com són Munar i Son Bordils.

Al recinte de la mostra també hi haurà servei de menjar gestionat per l’Associació contra el Càncer gràcies al suport de Quely, la Indicació Geogràfica Sobrassada de Mallorca i la Denominació d’Origen Formatge de Maó. La vetllada comptarà també amb l’actuació musical del grup Toma2Jazz, que encapçala Marcel·lí Minaya.

La finalitat principal d’aquest esdeveniment és donar a conèixer el bon vi que produeixen els petits cellers de Mallorca, que en aquests moments sumen més del 60 % de la producció de vi de l’illa. A més, es vol reivindicar el consum de vi local, que cada vegada té major qualitat i major reconeixement internacional.

 

X